Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola

Iskolai élet

Alapítvány

e-Ügyintézés

Beíratkozással kapcsolatos

tudnivalók

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

 

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

 

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A felületen való eligazodáshoz a következő videó megtekintése ajánlott:

https://www.youtube.com/watch?v=qHTwy-h2o6E

 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

1.  A beiratkozás első szakaszában április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

nem állami fenntartású általános iskolába, vagy
állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

 

2. A beiratkozás második szakaszában április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

 1. olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.
 2. a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni. A dömsödi gyerekekre ez vonatkozik!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ha lehet, elektronikus úton, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik.

 

Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába, szintén a megadott időpontban.

 

Az online felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt (Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola) és lehetőségeikhez mérten feltöltik a gyerekek szükséges dokumentumainak másolatát, ezzel is elkerülve a személyes kontaktust a vészhelyzetre való tekintettel. Ha a dokumentumokat nem tudják feltölteni, akkor ezek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

Ha elektronikusan nem sikerül a beiratkozást intézni, van lehetőség személyes ügyintézésre is. Ebben az esetben a szükséges dokumentumokat kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek.

 

 

Személyes beiratkozás időpontjai:

 

 • 04.28.(kedd) 8-16 óráig
 • 04.30. (csütörtök) 10-18 óráig

 

Időpont egyeztetés SZÜKSÉGES az alábbi elérhetőségeken:

beiratkozas@domsodiskola.hu vagy a 06205586999.

 

Helyszín:

 

Széchenyi úti iskola földszint (2344 Dömsöd, Széchenyi út 9.)

 

Kérjük, a személyes ügyintézéshez mindenki hozzon magával tollat a fertőzés megelőzése érdekében!

 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség:

 

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Online beiratkozáshoz a dokumentumokat a www.domsodiskola.hu beiratkozás fülön találják meg.

 

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat

 

 • – elektronikus beiratkozás esetén: a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe;

 

 • személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

 

A Szigetszentmiklósi, illetve a Ráckevei Járásban található állami fenntartású iskolák körzeteiről tájékozódhat továbbá az iskolai honlapokon, valamint az alábbi oldalon is: https://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-2020-21-tanevben

 

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatok letölthetők az iskola honlapjáról, valamint a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ honlapjáról is https://kk.gov.hu/hirek-szigetszentmiklosi

 Együttműködésüket megköszönve:

Ácsné Jaksa Szilvia

intézményvezető

 

Pályázatok

Fenntartó

Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola © 2020